Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е

...
Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е
Коментари Харесай

Сензация! Разбулена е загадката коя е голата жена на една от най-прочутите картини в историята на живописта

Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е разкрита: жената, изобразена от Гюстав Курбе в картината му " Произходът на света ", е идентифицирана, предаде " Франс прес ", цитирана от БНР.

Името й било Констанс Кенио - бивша балерина от Парижката опера. През годините, редица имена бяха споменавани в опитите да се идентифицира жената, послужила като модел на Курбе за картината, която била нарисувана през 1866 г. по поръчка на дипломата на Отоманската империя Халил бей.

Откритието е направено случайно и е описано от Клод Шоп в книгата му " Произходът на света, животът на модела ", която ще излезе на 4 октомври. Като работил над кореспонденцията между Александър Дюма син и Жорж Санд, Шоп, който е експерт по творчеството на Дюма баща и син и носител на награда " Гонкур " за биографична книга през 2017 г., разкрил загадката отпреди 152 години.

Целта на Шоп не била да направи изследване върху картината. Той бил изненадан, когато попаднал на послание, изпратено от Дюма син до Санд през юни 1871 г. в което е споменато името на балерината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР