Единствен по рода си пръстен, изработен изцяло от голям диамант,

...
Единствен по рода си пръстен, изработен изцяло от голям диамант,
Коментари Харесай

Единствен по рода си диамантен пръстен бе продаден на търг за баснословна сума

Единствен по рода си пръстен, изработен изцяло от голям диамант, бе продаден на аукцион за над 256 хил. долара.
Визията на пръстена е изготвена от главния дизайнер на Apple Джони Айв и индустриалния дизайнер Марк Нюсън, предава CNN.
Дизайнът представлява пръстен, изсечен изцяло от диамант, без никакви други добавки или материали – или с други думи, няма метална халка, която да държи диаманта.
Пръстенът има между 2 хил. и 3 хил. аспекта - брой, който преди не е виждан в продукт, изработен от един-единствен диамант, посочват от акционна къща Sotheby’s.
Бижуто е изсечено с помощта на технология, включваща водна струя и лазерен лъч, разработена от Diamond Foundry - компания, която произвежда диаманти в лабораторна среда в Сан Франциско.
Пръстенът бе продаден на аукцион, проведен в Маями, като средствата ще бъдат дарени на благотворителната фондация на Боно от U2 и активиста Боби Шрайвър, бореща се с проблемите, свързани с ХИВ и СПИН.
Това е най-новата колаборация между Айв и Нюсън, като сред техните съвместни проекти попадат камера Leica и коледно дърво в лондонския хотел Claridge`s.

Постигнатата цена надминава прогнозите за максимална сума от 250 хил. долара. Пръстенът ще бъде специално изсечен, така че да пасва на пръста на победителя в търга.
Последните няколко седмици са доста добри за търговете с диаманти. През ноември 18.96-каратов розов диамант бе продаден за рекордните 50 млн. долара на търг на Christie`s в Женева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР