Един от починалите в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив, е

...
Един от починалите в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив, е
Коментари Харесай

Смърт по време на пандемия: Жената на един от починалите в Пловдив разказа за кошмара

Един от починалите в УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив, е от пловдивското село Бресник. Той е бил 100% инвалид и на хемодиализа. Днес мъжът е трябвало да празнува 62 години.

„ Той беше опериран на 28 октомври. Имплантираха му изкуствена артерия в крака. На третия час от хемодиализата започна да пие антибиотик. На 11 ноември го върнаха от диализата. В 14.10 ч. подадох сигнал на тел. 112 да изпратят линейка, защото мъжът ми вдигна температура. Беше много отпаднал”, разказа Мария, съпругата на мъжа.

Семейството чака 2 часа пристигането на линейка. През това време Мария звъни няколко пъти на спешния телефон.

При едно от позвъняванията я съветват да се приберат вкъщи, защото не е ясно кога ще пристигне кола на Спешна помощ. Жената организира сама транспорт до лечебните заведения в Пловдив.

„ Обадих се отново на тел. 112. Отказах заявката за линейка. Отидохме в Инфекциозна болница. С нас имаше и едно семейство с малко бебе. Не знам колко време чакахме. Никой не излизаше, никой не отговаряше. После се насочихме към „ Пълмед”. Мъжът ми остана в колата, а аз отидох на регистратурата. Обясних какво е състоянието на съпруга ми, а жената на регистратурата ми каза, че изобщо нямат места и не могат да го приемат”, сподели Мария.



След това семейството отива в спешния кабинет на Хирургията. Мъжът е регистриран в 17.29 ч., но не е допуснат в кабинет, а заедно със съпругата му остават на регистратурата, където някои от пациентите чакат от сутринта.

„ До 19.30 ч. бяхме там, те не го приеха изобщо. Даже ме попитаха защо съм го довела. Върнахме се вкъщи. На другия ден се свързахме с личния лекар, който ни посъветва да продължим лечението с антибиотик. Виждах, че мъжът ми не е добре, не искаше да се храни. На 14 ноември го заведох в Куклен, оттам казаха, че е за болница. Отидохме в Инфекциозна болница. Никой не го свали от линейката, никой не го прегледа. Лекарката ни каза, че не сме за тях”, сподели още Мария.

В крайна сметка мъжът е приет едва на 14 ноември вечерта в Токсикологията на ВМИ. Няколко часа по-късно обаче отново е препратен към Инфекциозна болница. Там се наложило да се качва по стълбите до 3 етаж. Направен му бил тест за коронавирус, резултатите от който трябвало да излязат след 3 дни. Часове по-късно трима пациенти са прехвърлени от Инфекциозна болница към Коронавирус отделението в града, където семейството чака 2 часа.

Пред входа на болницата мъжът седи с бутилка, в която кислородът свърша. Трябвало да се качат на третия етаж на сградата. На площадка между етажите обаче Господин Господинов пада и не може да продължи.

В отделението няма асансьор, няма носилки, нито инвалидни колички. Мъжът отново е оставен. 20 минути никой не се е отзовал и не е помогнал на семейството.

" След 20 минути мъжът ми каза, че не може да диша повече. Изтичах и ги помолих за помощ. Престоят му в отделението също беше максимум 20 минути. Само легна на леглото, не му включиха кислород да диша. Няма нито една рентгенова снимка. На две места са фалшифицирали подписа му ", разказа почернената Мария.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15294  Огнище на COVID-19 в Дом за възрастни хора до свиленградското село Пъстрогор Огнище на COVID-19 в Дом за възрастни хора до свиленградското село Пъстрогор  Скендер Сила, СЗО: Бързи проби за COVID-19 скоро ще могат да се вършат вкъщи Скендер Сила, СЗО: Бързи проби за COVID-19 скоро ще могат да се вършат вкъщи  Спешна инспекция разкрива кой и за какво остави пациенти да умират по стълбите Спешна инспекция разкрива кой и за какво остави пациенти да умират по стълбите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР