Един от най-коментираните и спорни въпроси от началото на пандемията

...
Един от най-коментираните и спорни въпроси от началото на пандемията
Коментари Харесай

Нови проучвания разбиват митовете за пушачите и COVID-19

Един от най-коментираните и спорни въпроси от началото на пандемията от коронавирус е как се отразява тютюнопушенето при евентуално заболяване.

Пушачите са рискова група за заболяване от COVID19. Рискът пушачите да имат тежки симптоми на COVID-19 е 1.4 пъти по-висок, отколкото при непушачите, каза пред БНР водещият специалист по белодробни болести у нас д-р София Ангелова, председател на Национална асоциация за профилактика на белодробните болести.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6211
От друга страна 2.4 пъти е по-голяма вероятността пушачите, заболели от COVID-19 да бъдат приети в интензивни отделения за механична вентилация и по-висока смъртност в сравнение с непушачите. Това е заключението на авторите на метаанализа, добави тя.

Ще изследват дали никотинът има защитен ефект срещу COVID-19

Д-р Ангелова е намерила и други проучвания от Южна Каролина и от Канада, които разглеждат ензим, с ключово значение за закачане на вируса към долните и към горните дихателни пътища и от тези данни става ясно, че по-малко рискови са бившите пушачи в сравнение с активните пушачи, т.е. бившите пушачи е по-малко вероятно да се разболеят от вируса, в сравнение с активните пушачи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6211  Нови двама умряли от COVID-19 у нас, 1188 са общо инфектираните Нови двама умряли от COVID-19 у нас, 1188 са общо инфектираните  Районният мюфтия на София прикани молитвите да се насочат от у дома Районният мюфтия на София прикани молитвите да се насочат от у дома  Тръмп втрещи научната общественост със съвета за инжекция с дезинфектант, упрекнаха го в безнаказаност Тръмп втрещи научната общественост със съвета за инжекция с дезинфектант, упрекнаха го в безнаказаност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР