Европейският съвет ще обсъди днес отново мерките срещу разпространението на

...
Европейският съвет ще обсъди днес отново мерките срещу разпространението на
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки

Европейският съвет ще обсъди днес отново мерките срещу разпространението на Ковид-19. Предвижда се видеоконферентният разговор да обхване стратегиите за изследване и ваксиниране, обмена на данни, свободата на движение, предаде БТА.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разпространи открито писмо в навечерието на срещата, в което настоя ЕС да премине към масови бързи изследвания за заразени. Според него това е най-доброто противодействие срещу разпространението на заразата до откриването и широкото прилагане на ваксина.

Мишел се застъпи за бързите тестове като допълнителна мярка, чиито резултати, макар и несигурни, дават възможност за проследяване на онези, които не изпитват признаци на болестта, но я разпространяват. Той настоя държавите от ЕС да обменят данни за заразените така, както по-рано са се съгласили да свържат далекосъобщителните си системи. Според него е необходимо само политическо желание, за да може в ЕС да се приложат общи правила за самоизолиране и за карантина.

Председателят на Европейския съвет призова за борба с дезинформацията за новата болест и за внимателно обмислени послания към обществото. Той отбеляза, че цялото усилие с ваксините би било напразно, ако не бъдат преодолени страховете от ваксинирането.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14045  Влиза в действие новата заповед на министъра на опазването на здравето Влиза в действие новата заповед на министъра на опазването на здравето  Почти 30 000 ново диагностицираните с ковид в Бразилия Почти 30 000 ново диагностицираните с ковид в Бразилия  Докъде стигна Канада в битката с ковид? Докъде стигна Канада в битката с ковид?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР