Европейската комисия съобщи, че се наблюдава постоянен поток от дезинформация

...
Европейската комисия съобщи, че се наблюдава постоянен поток от дезинформация
Коментари Харесай

ЕК съобщава за постоянен приток на дезинформация за епидемията от COVID-19

Европейската комисия съобщи, че се наблюдава постоянен поток от дезинформация за епидемията от Ковид-19. По данни на основните доставчици на интернет услуги в света, предприетите действия срещу това явление вече дават плодове и потребителите все по-често са насочвани към сигурни данни, например от Световната здравна организация или съответните национални власти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3227
Интернет платформите са уверили ЕК, че все по-често пристъпват към премахване на подвеждащо съдържание. Те са допълнили, че премахват реклами за продажбата на предпазни средства срещу разпространението на заразата.

Платформите са настояли за повече проверена информация, достъпна на всички езици. Комисията уточни, че от днес осигурява сайт, където дезинформацията за епидемията ще бъде разобличавана.

Китай се противопоставя на понятието " вируса от Ухан "

ЕК съобщи, че осигурява на държавите от Западните Балкани 38 милиона евро пряка помощ за справяне с епидемията, както и възможност за пренасочването на 374 милиона евро от програмите за възстановяването на региона. За покриването на спешни нужди Албания и Северна Македония ще получат по четири милиона евро, Босна и Херцеговина - седем милиона евро, Черна гора - три милиона евро, Косово - пет милиона евро, Сърбия - 15 милиона евро.

ЕК осигурява 140 милиона евро в помощ на Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Предвижда се пренасочването на 700 милиона евро за допълнителна подкрепа на тези страни в борбата с епидемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3227  София опустя

София опустя  Европейска комисия показва на практика насоки за гарантиране на свободното придвижване на служащите от сериозно значение Европейска комисия показва на практика насоки за гарантиране на свободното придвижване на служащите от сериозно значение  28-годишна е първият най-млад доктор, умрял от ковид в Испания 28-годишна е първият най-млад доктор, умрял от ковид в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР