Европейската комисия одобри шести договор по стратегията на ЕС за

...
Европейската комисия одобри шести договор по стратегията на ЕС за
Коментари Харесай

ЕК одобри шести договор за потенциална ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия одобри шести договор по стратегията на ЕС за ваксините, този път с фармацевтичното предприятие Moderna, съобщиха от пресцентъра на представителството на ЕК в България.

Договорът предвижда първоначална покупка на 80 милиона дози от името на всички държави – членки на ЕС, с възможност да се поискат още до 80 милиона дози, които да бъдат доставени, когато се докаже, че ваксината е безопасна и ефикасна срещу COVID-19.

Сключеният днес договор с Moderna допълва широкия набор от ваксини, които ще се произвеждат в Европа, включващ вече подписаните договори с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV и BioNtech-Pfizer, както и одобреният договор с CureVac.

Благодарение на разнообразния набор от ваксини Европа ще бъде добре подготвена за извършването на ваксиниране, когато се докаже, че ваксините са безопасни и ефикасни. Държавите членки могат също така да даряват ваксините на държави с ниски и средни доходи или да ги пренасочват към други европейски държави.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15688  Почина дамата с два инсулта и диабет, която чака 4 дни кола за спешна помощ Почина дамата с два инсулта и диабет, която чака 4 дни кола за спешна помощ  Нов връх на инфектираните с COVID-19 в Хърватия Нов връх на инфектираните с COVID-19 в Хърватия  Иран записва връх от 13 843 нови случая на COVID-19 Иран записва връх от 13 843 нови случая на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР