Европейската комисия изрази днес готовност да ускори процедурата по издаване

...
Европейската комисия изрази днес готовност да ускори процедурата по издаване
Коментари Харесай

ЕК е готова да ускори процедурата за пускане на Ремдесивир на пазарите в 27-те

Европейската комисия изрази днес готовност да ускори процедурата по издаване на разрешение за продажба в 27-те страни от Европейския съюз на лекарството " Ремдесивир ", за което има данни, че ускорява лечението на COVID-19, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9985
" Комисията преговаря с различни производители, сред които и компанията от САЩ Gilead Sciences, за доставка на препарата ", уточни говорител на институцията. Той не можа да отговори какви количества и на каква цена се договарят. По неговите думи количествата се предвижда да бъдат съобразени с броя на постъпилите в болница в ЕС с новото заболяване.

Говорителят поясни в отговор на въпрос, че ЕК е научила от медиите, а не от властите във Вашингтон, за това, че САЩ изкупуват почти целите произведени по света количества от лекарството.

САЩ изкупиха запасите от " Ремдесивир " срещу COVID-19

Миналата седмица Европейската агенция по лекарствата препоръча разрешаване на продажбата на " Ремдесивир " в Европа. В САЩ курсът на лечение струва 5080 долара. Съществуват генерични лекарства със сходни качества, произвеждани в Азия за под 100 щатски долара.

Очакваното предварително разрешение за продажба в ЕС означава, че лекарството ще стане достъпно година преди необходимите данни за странични ефекти.

Ремдесивир е одобрен за използване в САЩ, Индия, Южна Корея и Япония.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9985  4-годишно дете, посещавало детска ясла в Кюстендил, е с позитивна проба за COVID-19 4-годишно дете, посещавало детска ясла в Кюстендил, е с позитивна проба за COVID-19  360 души са влезнали в Кърджали от Турция единствено за два дни, карантираните са хиляди 360 души са влезнали в Кърджали от Турция единствено за два дни, карантираните са хиляди  Вучич затваря Белград поради COVID-19? Довечера стават ясни новите ограничения в Сърбия Вучич затваря Белград поради COVID-19? Довечера стават ясни новите ограничения в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР