Европейската комисия е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния производител от

...
Европейската комисия е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния производител от
Коментари Харесай

ЕК договори още до 400 милиона дози ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия е постигнала предварителна договореност с фармацевтичния производител от САЩ " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) за доставка на до 400 милиона дози ваксина срещу COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11441
Комисията отбелязва, че има готовност да купи първоначално 200 милиона дози от името на държавите от ЕС, а по-нататък да осигури и останалите количества. Преди две седмици ЕК сключи подобно предварително споразумение и с френския производител Санофи (Sanofi) за доставка на 300 милиона дози ваксина.

Johnson & Johnson ще пусне половин милиард ваксини срещу коронавирус до 2021 г.

Комисията уточнява, че договорките ще влязат в сила, ако разработваните от двете дружества ваксини се окажат успешни и безопасни, цитира БТА.

През юли ЕК сключи договор за 63 милиона евро с производителя от САЩ на лекарството ремдесивир " Гилиъд " (Gilead Sciences), за което има данни, че ускорява лечението на новото заболяване. Доставката на договорените дози е в ход и ще осигури лечението на 30 000 болни.

Лекарството се предоставя засега за приложение при най-тежките случаи. Предвижда се комисията да свика обществена поръчка за доставка от октомври на допълнителни количества.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11441  Огнище от COVID-19 в трети дом за възрастни хора във Варна Огнище от COVID-19 в трети дом за възрастни хора във Варна  Работното място е главно огнище за разпространяване на новия ковид Работното място е главно огнище за разпространяване на новия ковид  Рекордни 180 нови случая на ковид в Хърватия Рекордни 180 нови случая на ковид в Хърватия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР