Европейската комисия е изпратила днес писма до държавите, допуснали обезщетяване

...
Европейската комисия е изпратила днес писма до държавите, допуснали обезщетяване
Коментари Харесай

ЕК започва наказателни процедури срещу държавите, допуснали обезщетение на пътници само с ваучери

Европейската комисия е изпратила днес писма до държавите, допуснали обезщетяване на пътници само с ваучери. Това съобщи заместник-председателят на ЕК Маргрете Вестагер на пресконференция. Тя поясни, че това е първа стъпка от наказателна процедура за неспазване на правото на ЕС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7870
Комисията настоява от началото на пандемията от COVID-19 пътниците да бъдат обезщетявани с ваучери, единствено когато приемат това доброволно.

ЕК недоволна от карантината за пътуващите и здравни сертификати

ЕК отбелязва, че според правото на ЕС превозвачите са длъжни да осигурят връщането на сумата, платена за билета, освен когато пътникът приеме да получи ваучер или да бъде пренасочен.

Вестагер добави, че при необходимост ЕК ще продължи напред с наказателната процедура. По неофициална информация почти половината държави от ЕС досега са допуснали превозвачите да обезщетяват само с ваучери заради отменени пътувания покрай пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7870  Британски учени се заеха с генетичната мистерия на COVID-19 Британски учени се заеха с генетичната мистерия на COVID-19  Русия стопира използването на модел респиратори, предизвикал пожари в две лечебни заведения Русия стопира използването на модел респиратори, предизвикал пожари в две лечебни заведения  Европейска комисия недоволна от карантината за пътуващите и здравните документи Европейска комисия недоволна от карантината за пътуващите и здравните документи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР