Европейската комисия взе решение да финансира още един проект в

...
Европейската комисия взе решение да финансира още един проект в
Коментари Харесай

ЕК избира 18-ия проект за разработване на бърза диагностика

Европейската комисия взе решение да финансира още един проект в рамките на своята покана за спешно представяне на предложения за така необходимите научни изследвания и иновации в областта на коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3440
По този начин броят на подкрепените проекти се увеличи до 18 в сравнение с първоначално обявените 17, с общ бюджет от 48,5 милиона евро по линия на „ Хоризонт 2020 “ — програмата на ЕС за научни изследвания и иновации. Тези проекти дават възможност на 140 изследователски екипа от цяла Европа да работят заедно за справяне с пандемията на коронавирус, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България. В рамките на новоизбрания проект, наречен „ Тест за HG nCoV19 “ и координиран от една ирландска компания, ще бъде разработен и валидиран тест за бърза молекулярна диагностика на новия коронавирус.

Ирландия въвежда приложение за известяване на контакт със заразени с COVID-19

Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел заяви: „ Здравните работници на първа линия трябва да могат да диагностицират коронавируса по-бързо и по-точно. Това намалява риска от по-нататъшно разпространение на вируса. Радвам се, че можем да добавим още един проект към финансираните от ЕС усилия за разработване на бърза диагностика. “

Осемнадесетте избрани проекта започват да работят незабавно за разработването на бързи диагностични методи, лечения и ваксини, както и за изучаването на развитието на епидемията с помощта на епидемиологията и моделирането.

Как се изследват пробите за коронавирус?

През последните седмици ЕС мобилизира също така публично и частно финансиране в размер до 90 милиона евро чрез Инициативата за иновативни лекарства и предложи финансова помощ в размер до 80 милиона евро на иновативното дружество CureVac за разработването и производството в по-големи мащаби на ваксина срещу коронавируса.

Конкретната подкрепа на Комисията за спешно необходимите научни изследвания и иновации е част от общите европейски действия за борба с пандемията на коронавирус. Още няколко финансирани от ЕС научноизследователски проекти и инициативи работят за борба с разпространението на болестта и подобряване на подготвеността за избухване на други епидемии.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3440  Георги Марков с унищожителна рецензия за европейския хайлайф Георги Марков с унищожителна рецензия за европейския хайлайф  Наш доктор в Испания: Положението тук е като на война Наш доктор в Испания: Положението тук е като на война  Народното събрание с изключително съвещание на 2 април Народното събрание с изключително съвещание на 2 април
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР