Европейската комисия (ЕК) информира за мащабна хакерска атака срещу институциите

...
Европейската комисия (ЕК) информира за мащабна хакерска атака срещу институциите
Коментари Харесай

Мощна хакерска атака удари институциите на ЕС

Европейската комисия (ЕК) информира за мащабна хакерска атака срещу институциите на ЕС. Това съобщи в Брюксел заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, цитиран от БГНЕС.
" Можем да потвърдим, че е имало предполагаемо нахлуване в комуникационните системи на институциите на ЕС, но не коментираме информация за евентуално изтичане на информация ", каза още той. " Нито една организация, нито една структура в нито една страна по света не е неуязвима за кибератаки. Ние приемаме този проблем много сериозно и укрепваме нашите системи за киберсигурност и способността ни да реагираме на тези атаки ", подчерта още заместник-председателят.
Както съобщи по-рано The New York Times, неидентифицирани хакери са разбили вътрешната комуникационна система на институциите на ЕС и в продължение на няколко години са имали достъп до поверителни документи, по-специално за миграцията, антитероризма, международните отношения, търговията, както и кореспонденцията с ключови дипломатически мисии на ЕС по света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР