Европа в момента е в окото на бурята на пандемията

...
Европа в момента е в окото на бурята на пандемията
Коментари Харесай

Европа в момента е в окото на бурята на пандемията от COVID-19

Европа в момента е в " окото на бурята " на пандемията от COVID-19, като броят на заразените наближава 1 милион, каза днес регионалният директор на Световната здравна организация, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5594
" Броят на заразените в европейския регион продължава да расте. През последните 10 дни той почти се удвои, достигайки близо милион ", и предстоящите седмици ще бъдат критични, каза Ханс Клуге на онлайн брифинг.

СЗО: Предстоят критични седмици

Това означава, че около 50 процента от глобалното бреме на COVID-19 е в Европа. Над 84 000 души на континента са починали в епидемията, добави той, предаде БТА.

" Буреносните облаци на тази пандемия все още са надвиснали над европейския регион ", посочи Клуге. Макар че някои страни навлизат в период, в който се канят постепенно да смекчават ограниченията, " няма бърза писта към нормалността ", подчерта експертът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5594  Очаква се Лондон да разгласи продължение на ограничаващите ограничения против ковид Очаква се Лондон да разгласи продължение на ограничаващите ограничения против ковид  Румънският парламент утвърди указа за удължение на изключителното състояние Румънският парламент утвърди указа за удължение на изключителното състояние  Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР