Еволюцията на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояваща,

...
Еволюцията на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояваща,
Коментари Харесай

СЗO: Еволюцията на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояваща

Еволюцията на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояваща, въпреки че ситуацията не е подобна на тази от март-април, предупреди днес европейският клон на Световната здравна организация, предаде Франс прес.

" Броят на случаите на ден нараства, хоспитализациите също. Ковид е вече петата причина за смърт и прагът от 1000 смъртни случая на ден е достигнат ", заяви директорът на европейския клон на СЗО Ханс Клюге.



" Но ако регистрираме две до три пъти повече случаи на зараза на ден в сравнение с пика през април, то ние наблюдаваме все още пет пъти по-малко смъртни случаи ", добави той и изтъкна колко важни са новите мерки, които са взети в Европа, за да се забави предаването на вируса.

" Това са подходящи и необходими отговори на онова, което ни казват данните: предаването и източниците са в домовете и в затворените обществени места, а също и при хората, които не спазват добре предпазните мерки ", каза Клюге.



Така наречената " Зона Европа " на СЗО обхваща 53 страни, сред които и Русия и наброява 7,25 милиона случая на зараза и близо 250 000 смъртни случая, свързани с вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13300  Новозаразените с ковид в Румъния отново трансферираха 4000 Новозаразените с ковид в Румъния отново трансферираха 4000  Вижте рейсовете заран в София Вижте рейсовете заран в София  Още две паралелки в Ямбол са сложени под карантина поради инфектирани с COVID-19 възпитаници Още две паралелки в Ямбол са сложени под карантина поради инфектирани с COVID-19 възпитаници
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР