ЕС никога не може да приеме всички бежанци по света,

...
ЕС никога не може да приеме всички бежанци по света,
Коментари Харесай

ЕК: ЕС не може да приеме всички бежанци по света

ЕС никога не може да приеме всички бежанци по света, заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя посочи това след днешното виртуално заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи.
Всичко по темата:Мигрантска криза 82
По нейните думи целта на ЕС е да открие законови пътища за миграция, както и да въведе трудови визи за чужденци. Според нея европейският трудов пазар ще има нужда от чужда работна ръка.

Рязко увеличаване на бежанците към ЕС през май

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази плахо очакване до есента ЕС да се споразумее по общи правила за миграцията. По неговите думи въвеждането на такива правила би намалило значително броя на мигрантите за разселване, защото ще може още на външните граници да се преценява кой подлежи на международна закрила, предава БТА.

Зеехофер посочи, че пътят на мигрантите през Средиземно море се измества и за начална точка на пътуването към ЕС, освен Либия, вече се използват Тунис и Алжир. Би било неприемливо да се връщат мигранти в Либия, заяви министърът по повод опасността от нечовешко отношение в тази страна.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 82  Закопчаха 21 мигранти и двама трафиканти Закопчаха 21 мигранти и двама трафиканти  Европейска комисия евентуално ще предложи проекта си за промяна в миграцията през септември Европейска комисия евентуално ще предложи проекта си за промяна в миграцията през септември  Над 70 мигранти акостираха на италианския остров Лампедуза Над 70 мигранти акостираха на италианския остров Лампедуза
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР