Държавният глава на Съединените щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Държавният глава на Съединените щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: И САЩ е близо до създаването на ваксина срещу коронавируса

Държавният глава на Съединените щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че американското правителство също е " много близо " до това да създаде ефикасна ваксина срещу новия коронавирус. Заявката на американския президент идва само ден, след като Русия вече представи пред света своята ваксина – Спутник В.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11398
Без да каже и дума за руския медикамент, Тръмп посочи, че се работи " на пълни обороти " и че шест компании са ангажирани с изработването на американската ваксина.

Тръмп отвръща на Спутник В?

Той увери, че в момента, в който някоя от компаниите първа създаде ваксината, от нея ще се изискат 100 милиона бройка, а на по-късен етап – още 500 милиона. Засега фаворит за американската ваксина е фармацевтичната компания " Модерна ", която според медиите е най-близо до създаването ѝ. От ръководството на компанията вече разкриха, че имат предварителна договорка с американското правителство за предоставяне на 100 млн. ваксини на стойност 1,5 млрд. долара.

Модерна обмисля да предлага ваксината си срещу COVID-19 за 50 - 60$ на курс

Към днешна дата заразените с COVID-19 американци са над пет милиона, а смъртните случаи надвишават 165 хиляди.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11398  Британски бизнесмени: Трябва да се работи! Британски бизнесмени: Трябва да се работи!  Шестима от Спешната помощ в Пазарджик са с позитивни проби за COVID-19 Шестима от Спешната помощ в Пазарджик са с позитивни проби за COVID-19  11-годишно момиче умря от коремни болки, подозират COVID-19 11-годишно момиче умря от коремни болки, подозират COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР