Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с

...
Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с
Коментари Харесай

Здравен служител: Цунами от заразени с коронавируса връхлита лондонските болници

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с " постоянно цунами " от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с " безпрецедентния дял " разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2608
След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е " 30, 40, а на места дори 50 на сто ", което е " безпрецедентно ", заяви Хопсън.

Доцент от ВМА със съвети и идеи как да се справим с гнева и скуката по време на карантина

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП, цитирани от БТА.

Проф. Рачев разкри кой е природният убиец на коронавируса

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2608  Спират приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, поради доказани случаи на COVID-19 Спират приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, поради доказани случаи на COVID-19  Турция може да наложи цялостна възбрана за излизане, в случай че обстановката с COVID-19 се утежни Турция може да наложи цялостна възбрана за излизане, в случай че обстановката с COVID-19 се утежни  Млада жена наруши карантината си в Хасково Млада жена наруши карантината си в Хасково
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР