Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с ...

Здравен служител: Цунами от заразени с коронавируса връхлита лондонските болници.


Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2608
След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.

Доцент от ВМА със съвети и идеи как да се справим с гнева и скуката по време на карантина

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП, цитирани от БТА.

Проф. Рачев разкри кой е природният убиец на коронавируса

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2608 Спират приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 Спират приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 Турция може да наложи пълна забрана за излизане, ако ситуацията с COVID-19 се влоши Турция може да наложи пълна забрана за излизане, ако ситуацията с COVID-19 се влоши Млада жена наруши карантината си в Хасково Млада жена наруши карантината си в Хасково
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg