Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверява българска банка заради

...
Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверява българска банка заради
Коментари Харесай

Каролев обясни незаконни ли са милионите от Венецуела и защо това не е "голям срам" за България

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверява българска банка заради парични преводи, получавани от Венецуела. Става дума за милиони евро с източник Държавната петролна корпорация на Венецуела. Как е действала схемата коментира в ефира на БНТ икономистът Владимир Каролев.
" Преди повече от седмица туит на венецуелски депутат се завъртя в мрежата, в него беше спомената и България. Де факто - това се оказа вярно. Във Венецуела в момента има двувластие - парламентът е под контрола на опозицията, а Мадуро контролира изпълнителната власт. Така че, най-вероятно този депутат е имал контакти с Държавната петролна асоциация и е разбрал, че се изнасят пари ", обясни Каролев.
" Всеки българин може да открие сметка, ако даде пълномощно на адвоката си, в което са описани съответните цели. Службите сами трябва да потърсят отговорите и ако са закъснели, ще трябва да има уволнения ", допълни икономистът.

" У нас има доста силен контрол, ако някой иска да си върши работата. За всички суми над 10 000 сте длъжни да пишете декларация откъде е произходът на парите и едно от копията отива в ДАНС, където трябва да има служители, които следят. В самия факт, че са преведени парите, няма нищо незаконно. Може да бъде незаконно основанието за превод ", каза Каролев.
" Нека не става паника по този въпрос, призова експертът. Според Каролев, парични преводи от Венецуела не е имало в България, използвани са и много други банки. Не мисля, че това е някакъв голям срам за страната ", добави икономистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР