„Държавите, които имат ранно БЦЖ имунизации и най-вече имат дългосрочна

...
„Държавите, които имат ранно БЦЖ имунизации и най-вече имат дългосрочна
Коментари Харесай

Реимунизацията или имунизацията с БЦЖ ваксина може да бъде опасна в период на карантина

„ Държавите, които имат ранно БЦЖ имунизации и най-вече имат дългосрочна стабилна програма, те може би са протектирани, има по-малки болни, намаляване на случаите на смъртните случаи “, заяви д-р Румен Кофинов, директор на лабораторията производител. От 1951 г. насам новородените бебета в България се имунизират задължително с БЦЖ, освен ако родителите доброволно не са отказали. Това важи и към днешна дата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4056
„ Това, че сме в карантина не означава, че те не трябва да бъдат ваксинирани “, заяви педиатърът доц. д-р Гергана Петрова пред БТВ.

Ваксинирането с БЦЖ в момента е противопоказно

Реимунизация с БЦЖ се прави сред отрицателна проба манту по имунизационен календар след навършени 7 месеца, 7 години и 11 години. Тя обаче не се препоръчва от специалистите в период на карантина. А тези, които са пропуснали, трябва да знаят единствено, че са по-уязвими за туберкулоза. Няма нужда да се ходи по лекари и да се прави струпване, няма нужда да се прави проверка дали сте ваксинирани или не, най-вероятно сте, ако седите вкъщи, всичко ще се размине и всичко ще се оправи “, допълва доц. д-р Гергана Петрова.

„ Слагайки му БЦЖ ваксина между 3 и 6 месеца, му трябва време да си изгради имунитет за БЦЖ и в този момент става особено уязвим, спада му общия имунитет. В този момент този организъм трябва да се бори с причинителя на това заболяване, т.е. в този момент трябва да се бори със самата пандемия, а ние му отвличаме имунитета “, обясни д-р Румен Кофинов, директор на лабораторията производител.

Д-р Александър Симидчиев: Ако групираме интелекта си, ще можем да ограничим епидемията

България е една от 4-те страни в света, които произвеждат и изнасят БЦЖ-ваксина.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4056  Екатерина Захариева прикани да сме по-стриктни, с цел да преборим ковид Екатерина Захариева прикани да сме по-стриктни, с цел да преборим ковид  Народно събрание утвърди на първо четене измененията в Закона за енергетиката Народно събрание утвърди на първо четене измененията в Закона за енергетиката  България може да изтегли до 10 милиарда лева нов заем поради ковид, реши Народното събрание България може да изтегли до 10 милиарда лева нов заем поради ковид, реши Народното събрание
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР