Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде

...
Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде
Коментари Харесай

Британски министър хвърли оставка заради Доминик Къмингс

Дъглас Рос, държавен министър към ведомството, отговарящо за Шотландия, подаде днес оставка в знак на протест срещу действията на Доминик Къмингс, главния съветник на британския премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8549
В писмо, публикувано в акаунта му в " Туитър ", Рос заяви: Като баща, моят инстинкт винаги е да правя най-доброто за сина си и съпругата си. Имахме късмета да не се заразим с този ужасен вирус, но ако се бяхме заразили, сме подготвени да следваме правителствените препоръки и да останем у дома, за да спрем разпространението на вируса.

" Имам избиратели, които не успяха да си вземат сбогом с любими хора, семейства, които не можаха да скърбят заедно, хора, които не посетиха болни роднини, защото следваха насоките на правителството. Не мога да им кажа, че всички те са грешали, а един високопоставен съветник на правителството е бил прав ", пише Рос.

В британското общество се надигна вълна от възмущение, след като местни медии разкриха, че в разгара на пандемията от коронавируса, в края на март, Къмингс е нарушил строгата карантина, наложена от правителството.

Британските медии единодушно искат оставката на Доминик Къмингс

Заедно със съпругата и детето си, Къмингс е пропътувал 400 км от Лондон до дома на своите родители в Дърам, Северна Англия. Къмингс и съпругата му са били със симптоми на COVID-19 и са искали да се самоизолират там, както и да гарантират, че има кой да се погрижи за сина им, ако бъдат приети в болница.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8549  Испания отваря границите си за задгранични туристи от юли Испания отваря границите си за задгранични туристи от юли  Питат лекарите за здравните проблеми, които пандемията от COVID-19 провокира Питат лекарите за здравните проблеми, които пандемията от COVID-19 провокира  Турция отваря две нови лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19 Турция отваря две нови лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР