Д-р Райна Томова е със специалност по вътрешни болести, придобита

...
Д-р Райна Томова е със специалност по вътрешни болести, придобита
Коментари Харесай

Д-р Томова обяснява кога е добре да прибегнем до хомеопатия

Д-р Райна Томова е със специалност по вътрешни болести, придобита в Медицинския факултет в София и магистърска степен от Университета в Нант, Франция. В своята практика д-р Томова освен хомеопатия прилага и други природосъобразни методи за лечение: физиотерапия, нутритерапия, апитерапия, а когато е необходимо и конвенционална терапия. Тя е преподавател, съосновател и управител на Европейската школа по клинична хомеопатия. Заместник-председател е на Българската медицинска хомеопатична организация, която е най-голямото обединение на лекари хомеопати в България. А също и хоноруван преподавател във Франкофонския институт по администрация и управление, както и про боно преподавател в Катедрата по фармакология на Медицински университет- София.
Каква е основната същност на клиничната хомеопатия? Защо тя трябва да се практикува само от лекари? При кои ситуации намира съвместно приложение с конвенционалната медицина? Кои заболявания се повлияват най-ефективно от клиничната хомеопатия? Отговор на тези още въпроси вижте в интервюто с д-р Райна Томова.
- Д-р Томова, открих ваш коментар по повод ефекта от хомеопатията, където споделяте кога и как сте установили за себе си лечебното въздействие на хомеопатичното лечение. Може ли накратко да разкажете и за нашите читатели?
- За първи път се сблъсках с хомеопатията, когато детето ми беше 2-3-годишно и разви тежък алергичен ринит, който лекувахме при известен столичен алерголог, разбира се, с ефект, но за сметка на доста странични ефекти от провежданото лечение. И тъй като тези странични ефекти се изразяваха в сънливост, силна уморяемост, чести болки в корема, аз се принудих да търся друг вариант на лечение.
Тогава съвсем случайно попаднах на интервю по телевизията с мой колега, когото познавах отреди това, в което той твърдеше, че много добре повлиява алергични състояния с помощта на хомеопатията. Свързах се с него, просто защото го познавах и му имах доверие. Към онзи момент все още се отнасях с известен скептицизъм към хомеопатията, както повечето лекари, които не са се сблъсквали с тази методика и не са я използвали. Оказа се всъщност, че в рамките на шест месеца той успя така да повлияе състоянието на детето, че спряхме всички конвенционални медикаменти. Детето ми оздравя и тогава реших и аз да изучавам този метод.
Цялото интервю с д-р Томова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР