До 20 на сто от заразените с коронавируса деца в

...
До 20 на сто от заразените с коронавируса деца в
Коментари Харесай

Ето колко деца от заразените с COVID-19 се нуждаят от болнично лечение в САЩ

До 20 на сто от заразените с коронавируса деца в САЩ се нуждае от болнично лечение, като най-голяма е вероятността за хоспитализация при бебета, ненавършили 12 месеца, показва първият анализ на болестта сред най-малките пациенти, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4487
В сравнение с възрастните, децата имат по-големи шансове да нямат никакви или само ограничени симптоми, се казва в публикуван вчера анализ на американския Център за контрол и превенция на заболяванията. Това съответства на публикувани изследвания в Китай, според които при децата болестта може да не бъде диагностицирана. Те обаче все още могат да заразят възрастните, които имат значително по-голям шанс да се нуждаят от интензивни грижи (4,5 на сто при възрастните, ненавършили 65 години, спрямо 2 на сто при деца на възраст под 18 години).

Затварянето на училищата не помага за ограничаване на заразата с коронавируса, но ще има голямо отражение върху последствията за обществата след края на карантинните мерки, заявиха вчера изследователи от Лондонския университетски колеж. " От предишни изследвания знаем, че затварянето на училищата има най-голям ефект, ако вирусът се предава трудно и по-често се разболяват децата. Това е точно обратното на COVID-19 ", подчертава Ръсел Вайнер, експерт по здравето на децата, който е един от ръководителите на изследването.

САЩ предлагат помощ: Свързахме се с всички лекари на Борис Джонсън

Водещите политици трябва да бъдат запознати с данните, когато обмислят дали да се затварят училищата, особено предвид дълготрайното му отражение върху децата, подчерта той. Сега 107-те страни, които са затворили училищата, трябва да си зададат въпроса кога и при какви условия да ги отворят отново, добави той.

Проучването се базира на 16 предишни изследвания, 9 от които засягат затварянето на училищата по време на епидемията от Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2003 година. ТОРС се причинява от коронавирус, подобен на този, които причинява COVID-19.

Данните от Китай, Хонконг и Сингапур показват, че затварянето на училищата не е помогнало за овладяването на епидемията от ТОРС, подчертава новото изследване.

СЗО съобщи вчера, че за предишното денонощие случаите на заразяване с Ковид-19 са нараснали с над 77 000, а броят на починалите е близо 5 000. Това е спад спрямо предишните данни, подчертава организацията, цитирана от ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4487  Дания се готви за облекчение на карантинните ограничения Дания се готви за облекчение на карантинните ограничения  Над 60 на 100 от държавните учебни заведения в Япония стартират занятия, макар епидемията Над 60 на 100 от държавните учебни заведения в Япония стартират занятия, макар епидемията  Британското държавно управление ще ползва проектите за битка с ковид Британското държавно управление ще ползва проектите за битка с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР