До 14 юни остава възможността за дистанционна работа, ако дейността

...
До 14 юни остава възможността за дистанционна работа, ако дейността
Коментари Харесай

Още месец остава възможността за дистанционна работа, ако дейността на фирмата позволява

До 14 юни остава възможността за дистанционна работа, ако дейността на фирмата позволява. Това се посочва в една от заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, издадени по-рано днес и публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването след обявяването на извънредната епидемична обстановка. Дистанционната форма на работа се организира в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7932
При невъзможност да се организира дистанционна работа, работодателят е длъжен да спазва противоепидемични мерки - създаване на организация, осигуряваща най-малко 1.5 м дистанция между служителите си, дезинфекция на помещенията, недопускане на служители с температура, кашлица, хрема и други симптоми на остро респираторно заболяване, инструктаж на работещите за хигиена на ръцете, осигуряване на вода, сапун и дезинфектант, осигуряване на лични предпазни средства.

Всички лица, които са в закрито обществено място - градски транспорт, търговски, спортни или културни обекти, администрации, молитвени храмове и места, на които се предлагат обществени услуги, са длъжни да носят предпазна маска, шал или друго средство, покриващо устата и носа. Най-малко 1.5 м разстояние трябва да има между всички лица, които не са от едно семейство и се намират на открито обществено място.

В други заповеди на министър Ананиев е указан начинът на влизане, престой и напускане на България, забрана за посещение на различни обекти, начинът на работа на вече отворени обекти, преустановяването на учебни занятия, с изключение на определени центрове за подготовка, начинът на изолиране на болни от COVID-19 и контактните им лица и др.

Заповедите влизат в сила от днес.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7932  Ангелкова ще се срещне с туристическия отрасъл от Южното Черноморие Ангелкова ще се срещне с туристическия отрасъл от Южното Черноморие  COVID-19 взе жертва от вкъщи за остарели хора в Кула COVID-19 взе жертва от вкъщи за остарели хора в Кула  До три месеца ще има първообраз на българска ваксина против COVID-19 До три месеца ще има първообраз на българска ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР