Доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави, сред

...
Доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави, сред
Коментари Харесай

Ваксините за Испания се забавиха

Доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави, сред които Испания, ще се забавят малко заради логистичен проблем в завода на " Пфайзер " в Белгия, обяви днес испанското министерство за здравеопазването, ден след началото на кампанията по ваксинацията в Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

" Пфайзер " -Испания съобщава, че е била информирана тази нощ от завода си в Пурс, Белгия, за закъснение на пратките за осем европейски държави, сред които Испания, заради проблем в процеса на товарене и изпращане, заяви ведомството, без да уточни кои са седемте други засегнати държави.

Фармацевтичната група е уверила министерството, че въпросът вече е уреден, но следващата доставка на ваксини ще се забави с няколко часа и ще пристигне в Испания утре, 29 декември, за продължаване на кампанията по ваксиниране на цялата територия на страната.

Запитан за тази спънка, испанският здравен министър Салвадор Иля обясни тази сутрин по радио " Кадена сер ", че става дума за проблем, свързан с контрола на температурата, който " очевидно е бил решен ".
Испания трябваше да получи днес 350 000 дози от ваксината, произведена от лабораториите на " Пфайзер " и " Бионтех ". През следващите три месеца Испания планира да получава окоо 350 000 дози седмично
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17465  Ваксинацията и във Великотърновско стартира Ваксинацията и във Великотърновско стартира  Д-р Маджаров след имунизацията: Чувствам се добре и нямам недоволства Д-р Маджаров след имунизацията: Чувствам се добре и нямам недоволства  Доц. Мангъров отхвърля да се имунизира против COVID-19, вижте за какво! Доц. Мангъров отхвърля да се имунизира против COVID-19, вижте за какво!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР