Дори богатите и известните трябва да започнат от някъде. Преди

...
Дори богатите и известните трябва да започнат от някъде. Преди
Коментари Харесай

Какво са работили като млади едни от най-богатите и известните в света?

Дори богатите и известните трябва да започнат от някъде.
Преди актрисата Дженифът Анистън да стане популярно име по целия свят, тя е работила като фризор в гимназията.
Запитана за най-странните неща, които е правила, за да изкара пари, тя заявява „ подстригвах коса в 9-и клас и правех 10 долара на пострижка “.

Анистън далеч не е единствената знаменитост, която в миналото е правила неща, които трудно могат да се свържат с блясъка и охолството.

CNBC дава още няколко примера:

Барак Обама

Бившият президент на САЩ е работил в ресторант на минимална заплата като тийнейджър в Хонолулу, Хавай. „ Да продаваш сладолет е по-трудно, отколкото изглежда, да ровиш в твърдия сладолед отново и отново може да се окаже брутално за китките “, пише Обама в LinkedIn през 2016 г.
" Това ме научи на някои ценни съвети. Отговорност. Здрава работа. Балансът работа, приятели, семейство и училище “, казва той.
Гуен Стефани


Певицата Гуен Стефани също е сервирала сладолед като тинейджър. „ Когато започнах там, униформата ми ставаше “, спомня си тя. „ Когато приключих там, униформата вече не ми ставаше “, добавя с усмивка Стефани.
Интересна подробност е, че това работно място е послужило и като вдъновение на певицата. Докато рботела там, заедно с брат си и един от техните приятели, им дошла идеята за името на групата им, която по-късно ще ги направи популярни и успешни, а именно No Doubt.
Джеф Безос


Доста преди да основе Amazon и да се прерърне в най-богатия човек в света, Джеф Безос е работил в McDonald`s.
„ Първата седмица на работа петгалонен стенен модул за кетчуп остана отворен в кухнята и изхвърли огромно количество кетчуп върху всяка труднодостъпна кухненска ниша “, спомня си Безос.
„ Тогава бях новият човек, дадоха ми неща за чистене и ми казаха „ Започвай! “, казва той. Опитът не е бил безполезен.
„ Учите много, когато като тинейджъри работите в MacDonald`s. Ралично е от това, което ви учат в училище. Не подценявайте стойността на това “, добавя милиардерът.
Уорън Бъфет


Легендарният инвеститор и милиардер е започнал да печели още в ранните си години като младеж. Той печели първите си няколко цента на 6-годишна възраст от продажба на дъвки и Кока-Кола в неговия квартал.
Когато Бъфет бил на 13, той открил по-доходоносно занимание – доставяне на вестника The Washington Post. Така той спечелил 2 хил. долара за две години. Благодарение на дургите работи, които Бъфет поемал като дете, той имал внушителните 5 хил. долара преди да навърши 20-годишна възраст.
Към днешна дата това се равняява на 53 хил. долара, или с други думи – близо средния годишен доход на едно домакинство в САЩ в наши дни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР