Добре е, че след работните места сега започват да се

...
Добре е, че след работните места сега започват да се
Коментари Харесай

Симеон Дянков сподели своя план за спасяване на европейската икономика

Добре е, че след работните места сега започват да се подпомагат и фирмите. Тази криза в момента е различна с тази преди десет години, защото сегашната е криза на потреблението и предлагането. Това заяви в ефира на ``Здравей, България`` по Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков  Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7208
,,Разбира се, трябва да се подпомагат главно български фирми, но и всички останали, защото не знаем кога ще приключи тази криза и какви ще са последствията накрая``, добави Дянков.

,,Винаги има притеснения по отношение на прозрачността и отчетността, когато стане дума за отпускане на финансови средства, но аз лично бих дал парите възможно най-бързо на възможно най-много фирми, пък по-нататък ще се види за какво са били дадени``, коментира още той.

Симеон Дянков: В Еврозоната ще ни бъде по-сигурно

,,Има много мнения в Европа, тъй като различни държави предлагат различни идеи, но се надявам бързо да стигнем до общо решение. В момента отправната точка трябва да бъде бърз план, в който най-голям брой фирми да бъдат подпомогнати. Първият етап, който ще бъде около три-четири месеца, ще струва на Европа около 750 милиарда евро``, обясни бившият финансов министър.

По мнение на Дянков Италия няма да доведе до срив в Еврозоната, уточнявайки, че държавите с голям дълг могат да се справят, какъвто е и случаят с Италия.

,,На този етап не е възможно да се опрощават държавни дългове, но на ниво фирми е възможно частично опрощаване``, завърши Симеон Дянков  Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7208  Русия за COVID-19: Пикът у нас към момента не е настъпил Русия за COVID-19: Пикът у нас към момента не е настъпил  Спешна помощ в Сливен: Незащитени сме!

Спешна помощ в Сливен: Незащитени сме!  Пулмолог разкри какъв брой дълго откакто човек е оздравял може да носи COVID-19

Пулмолог разкри какъв брой дълго откакто човек е оздравял може да носи COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР