Днес правната комисия в парламента трябва да одобри окончателно предложенията

...
Днес правната комисия в парламента трябва да одобри окончателно предложенията
Коментари Харесай

Парламентарната правна комисия определя правилата след извънредното положение

Днес правната комисия в парламента трябва да одобри окончателно предложенията за промени в Закона за здравето, а във вторник - 12 май, законопроектът да бъде гласуван на второ четене в пленарната зала.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7662
Причината е, че изтича извънредното положение в страната, което бе въведено заради пандемията от COVID-19.

Целта на промените в Закона е да се намали и забави епидемията и да се даде възможност на болниците да се подготвят, каза при представянето на законопроекта министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Той предвижда прецизиране на текстове от Закона за здравето, с които се въвеждат противоепидемични мерки, и на практика сменя наименованието на Закона за мерките по време на извънредното положение, за да действат част от тях и след това - до 13 юли.

Приетият законопроект трябва да бъде изпратен веднага на държавния глава Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Ако той наложи вето на някои от текстовете, ще се наложи НС обаче веднага да ги прегласува.

Плюс е, че в самият законопроект е записано, че той влиза в сила от 14 май, а не от обнародването му в Държавен вестник.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7662  НСТС заседа през днешния ден онлайн. Ето какви са тематиките НСТС заседа през днешния ден онлайн. Ето какви са тематиките  СЗО: Китай не ни е оказвал напън СЗО: Китай не ни е оказвал напън  Над 2100 са инфектираните с ковид в Хърватия Над 2100 са инфектираните с ковид в Хърватия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР