Директорът на 119-о СУ Диян Стаматов смята, че носенето на

...
Директорът на 119-о СУ Диян Стаматов смята, че носенето на
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички

Директорът на 119-о СУ Диян Стаматов смята, че носенето на маски в час от 5-12 клас е най-правилното решение в момента, за да могат както ученици, така и учители да се чувстват малко по-спокойно.

" Голяма част от родителите не приемат тази мярка. Важно е сега да бъде направен малък компромис, който да пощади учителите. Няма друг защитен механизъм, който да предпази както по-големите ученици, така и учителите в класната стая ", коментира в ефира на " Денят ON AIR " той.

И изрази надежда учениците да влизат в класните стаи с маски, за да се запазят здравето на своите учители.

" Общата бройка в нашето училище е 22-ма колеги с положителен тест и трима учители, които бяха на командно дишане доста дълго време в болница. Именно по тази причина е моята убеденост, че учениците трябва да направят това усилие и да бъдат с маска. Не мога да кажа на моите колеги да дойдат в училище и да се надяват, че няма да се случи нищо. Техният живот и здраве е точно толкова важен, колкото и на самите ученици ", заяви Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Директорът подчерта, че трябва да бъдат взети локални решения за всяко едно училище. На 30 ноември, когато изтичало дистанционното обучение за прогимназия и гимназия, щабовете трябвало да покажат точната насока как ще се учи.

По думите му към днешна дата в София е изключително опасно да се взима решение за цялостно връщане на учениците в класната стая.

" Приоритет в момента е здравето на всички, а не ангажиментът как ще завършим първия срок. С широко отворено сърце родителите трябва да приемат, че учителят е като самите тях. В никакъв случай те не трябва да мислят за дребните неща. Компромиси трябва да правят и родителите по отношение на съпротивата си за маски, и учениците. Учителите са поставени в една ситуация, в която животът им е в опасност ежедневно ", категоричен бе Стаматов.

Относно възможността да бъде обявена нулева учебна година, директорът на 119-о СУ каза, че такъв вариант все пак съществува.

" Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички. Ако очакваме, че учителите ще са здрави и няма никой да се зарази, това е просто абсурдно. Компромисът е ключовият момент, който трябва да бъде направен ", изтъкна още Стаматов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15365  В Перник няма опция за Коронавирус болница В Перник няма опция за Коронавирус болница  Народното събрание ще прегледа на първо четене промени в Закона за здравето Народното събрание ще прегледа на първо четене промени в Закона за здравето  Индия към този момент има над 9 милиона случая на ковид Индия към този момент има над 9 милиона случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР