Диабетиците в България не се явяват нито в кабинетите на

...
Диабетиците в България не се явяват нито в кабинетите на
Коментари Харесай

Доколко застрашени са диабетиците от коронавируса?

Диабетиците в България не се явяват нито в кабинетите на ендокринолозите, нито в болниците. В момента ситуацията е лоша за всички нас, но за тях още повече. Това заяви студиото на ``Здравей, България`` по Нова телевизия председателят на Българското дружество по ендокринология д-р Анна-Мария Борисова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7109
,,Диабетиците са склонни към инфекции. Тези хора, поради високата кръвна захар, са склонни да развиват инфекции, в частния случай сега – COVID-19`` допълни тя.

Според нея стресът, изолацията и промяната в двигателната активност са сред допълнителните фактори, които влияят негативно на диабетиците.

Д-р Борисова призова хората с диабет да посетят болничните заведения. Посочи, че нейни колеги са съобщили за много случаи на усложнения на диабета.

Отговорите на специалиста: Кардиологични заболявания по време на Covid-19

Мерките, които тя препоръча, са болните да посетят ендокринолозите си и да си направят изследвания.

,,В момента диабетиците трябва да имат специална диета, за да изработват антитела``, завърши председателят на Българското дружество по ендокринология.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7109  Правителството на Хонконг раздава маски на всички Правителството на Хонконг раздава маски на всички  Д-р Маджаров: Ще би трябвало да свикнем да живеем с COVID-19 Д-р Маджаров: Ще би трябвало да свикнем да живеем с COVID-19  Доц. Марчев: Искате нараснал имунитет - спортувайте! Доц. Марчев: Искате нараснал имунитет - спортувайте!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР