Децата под 12-годишна възраст играят малка роля в предаването на

...
Децата под 12-годишна възраст играят малка роля в предаването на
Коментари Харесай

Децата играят малка роля в предаването на коронавируса

Децата под 12-годишна възраст играят малка роля в предаването на новия коронавирус, установи изследване на нидерландския Национален здравен институт, цитирано от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8888
Проучването, публикувано във водещо местно медицинско издание, проследява развитието на болестта в 54 семейства и включва общо 227 души.

Изследвания в други страни преди установиха, че децата по-рядко се заразяват с вируса, а веднъж инфектирани, по-рядко се разболяват сериозно.

" Да, децата се заразяват, но предаването на вируса става основно между възрастни индивиди на сходна възраст, както и от възрастни на деца ", гласи заключението от настоящото проучване.

Инкубационният период на новия коронавирус при децата най-често е два дни

" Предаването между деца, или от деца на възрастни, както е при грипа, изглежда се случва по-рядко ", допълват изследователите.

Възможен недостатък на настоящото проучване е, че изследваните семейства вероятно не са представителна извадка на по-широката нидерландска популация.

Участниците са избрани от семейства, идентифицирани от позитивни тестове между 23 март и 16 април - период, когато в Нидерландия са изследвани само сериозно болни хора, за които се предполага, че са с Ковид-19, и здравни работници, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8888  Пандемията от ковид във Финландия затихва, само че заплахата не е отминала Пандемията от ковид във Финландия затихва, само че заплахата не е отминала  Главният епидемиолог на Швеция призна: Оплесках нещата Главният епидемиолог на Швеция призна: Оплесках нещата  80-годишна подари пенсията си на болничното заведение в Попово 80-годишна подари пенсията си на болничното заведение в Попово
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР