Дефицит реален на лекарства няма, проблемът е по-скоро логистичен. Това

...
Дефицит реален на лекарства няма, проблемът е по-скоро логистичен. Това
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Ползи срещу COVID-19 показват много малко медикаменти

Дефицит реален на лекарства няма, проблемът е по-скоро логистичен.

Това заяви фармакологът проф. Георги Момеков в " Денят започва " по БНТ.

" Всички забравят, че фармацевтите са на първа линия. Аптеката не е място за пазаруване, това е здравно заведение и не трябва да сочим някого с пръст ", коментира проф. Момеков по отношение на твърденията, че фармацевтите продават лекарства без рецепта.

По думите му ползи срещу COVID-19 показват много малко медикаменти, и то при болнично лечение. " Ремдесивир не е лекарство за лечение на леки форми, той е само за болнично лечение, тъй като може да има странични ефекти ", предупреди той.

Според него ваксина срещу коронавируса не може да се появи с голяма скорост, покриването на нуждите също така няма да се случи бързо. Предварителните данни за висока ефективност все пак са обнадеждаващи, допълни фармакологът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15036  Очен доктор разкри още един симптом за COVID-19 Очен доктор разкри още един симптом за COVID-19  Български лекар в Съединени американски щати безапелационен: Ваксинирайте се против ковид Български лекар в Съединени американски щати безапелационен: Ваксинирайте се против ковид  Болницата в Свищов остана без лекари Болницата в Свищов остана без лекари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР