Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за

...
Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус в детска градина в Русенско

Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за огнище на коронавирусната инфекция.

Пет от новорегистираните случаи на коронавирусна инфекция за последните 24 часа са на хора от персонала в детска градина " Мечо Пух " в Сливо поле, обявиха от Областния оперативен щаб.

Първият потвърден случай е от 31 август. Става дума за 41-годишна жена, работеща като хигиенистка в детската градина. Още същия ден жената е била приета в Белодробната болница в Русе.

До момента са изследвани седем души от персонала, като положителните проби са общо шест. Предстои извършването на PCR-тестове и на останалите 12 души, работещи там. Всичките 26 деца, които са били контактни с персонала, са поставени под домашна карантина.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е извършена основна дезинфекция на всички помещения в заведението.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и непрекъснато следи ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в областта.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11936  Словения записва нови 55 случаи на ковид Словения записва нови 55 случаи на ковид  Отпускат още 60 млн. лева за медиците на първа линия поради упования растеж на Коронавирус инфектирани Отпускат още 60 млн. лева за медиците на първа линия поради упования растеж на Коронавирус инфектирани  Заплатите в РУО скачат с 15% Заплатите в РУО скачат с 15%
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР