Детайли от меморандума за стабилизация на ситуацията в сирийската провинция

...
Детайли от меморандума за стабилизация на ситуацията в сирийската провинция
Коментари Харесай

Турски вестник разкри детайли от споразумението между Ердоган и Путин за Идлиб

Детайли от меморандума за стабилизация на ситуацията в сирийската провинция Идлиб, подписан от Турция и Русия в черноморския курорт Сочи, се появиха на бял свят. Споразумението съдържа 10 точки и в него се отбелязва, че провинцията ще бъде демилитаризирана зона на деескалация, в която ще патрулират въоръжените сили на Турция и Русия, съобщава " Фокус ", позовавайки се на електронното издание на вестник Yeni Safak.

Разположен в близост до турската граница, Идлиб има население от повече от три милиона сирийци, много от които избягаха от други градове по време на офанзивите на сирийските правителствени сили, отбелязва изданието.



Миналия месец, продължава вестникът, Дамаск анонсира, че ще започне мащабна офанзива в района, който отдавна е контролиран от различни въоръжени опозиционни групировки. Споразумението между Турция и Русия На двустранната среща между президентите на Турция и Русия Реджеп Таийп Ердоган и Владимир Путин бе постигнато стабилизационното споразумение, което накара милиони мирни граждани да си отдъхнат, коментира „ Йени Шафак “.

Договорът между Турция и Русия може да се определи като пробив, както го прави вестникът, след като на тристранната среща с Иран не бе постигната сделка за примирие. Изданието се свърза за коментар с руския военен и политически експерт Денис Коркодинов, който заяви, че споразумението от Сочи гарантира, че радикалните групировки повече няма да застрашават сирийския мирен процес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР