Десет медици от две болници в град Арад (Западна Румъния)

...
Десет медици от две болници в град Арад (Западна Румъния)
Коментари Харесай

Продължава заразяването на медици в Румъния с новия коронавирус

Десет медици от две болници в град Арад (Западна Румъния) са с положителни проби за коронавирус, съобщи днес за агенция Аджерпрес лидерът на синдикалната организация Санитас в града Отинел Шандру.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2809
Заразяване е потвърдено при осем служители на Окръжната болница за спешна помощ в града - петима лекари, две сестри и една болногледачка. Те са сред 30-имата изолирани, които са били в контакт със заразен пациент на 64 години, който почина.

Нови 263 случая на коронавирус в Румъния

В Градската болница Инеу също е потвърден коронавирус при един лекар и една сестра.

Колегите са настанени в инфекциозната болница в Тимишоара, съобщи лидерът на Санитас в Арад и допълни, че персоналът на двете болници- над 200 души, в момента се тества за коронавирус.

Синдикалният представител обърна внимание, че продължава недостигът на защитни средства в окръга.

В първия ден на пълна карантина: Над 5600 румънци са санкционирани

Петима служители на Военната болница за спешна медицинска помощ в източния град Галац също са дали положителни тестове за коронавирус, съобщава още Аджерпрес, като се позовава на министерството на отбраната.

Агенцията информира също, че днес е било отворено отделението за спешна медицинска помощ на Окръжната болница в северния град Сучава, което бе затворено в началото на седмицата след регистрирани многобройни случаи на заразяване с новия коронавирус, главно сред медиците.

Над 150 медицински кадри в Румъния са заразени с новия вирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2809  Вокалистът на Вокалистът на " Рамщайн " също е инфектиран с COVID-19  Борис Джонсън с ковид

Борис Джонсън с ковид  Отрицателна първа проба на мъжа от Троян, болен от ковид Отрицателна първа проба на мъжа от Троян, болен от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР