Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни,

...
Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни,
Коментари Харесай

Тръмп определи каква трябва да е смъртността в САЩ от новия коронавирус

Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни, ако броят на жертвите на новия коронавирус е под 200 000 души. Това заяви на пресконференция в Белия дом в неделя американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предадоха световните агенции, информира БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3101
" Помислете за тази бройка: 2,2 милиона души можеха да загинат, ако не бяхме направили нищо ", коментира Тръмп.

" Ако можем да намалим този показател до 200 000 души, то, колкото и да е ужасна тази цифра, ще означава, че всички ние сме си свършили добре работата ", каза Тръмп.

По-рано през деня ръководителят на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания Антъни Фаучи каза, че е възможно броят на починалите в страната да се окаже между 100 и 200 хиляди души. Фаучи посочи, че в крайна сметка в САЩ вероятно ще има милиони, заразени с новия коронавирус.

Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените в САЩ са над 139 000, а починалите - над 2400.

Тръмп обяви в неделя удължаване на федералната препоръка за доброволна социална изолация с още един месец - до края на април, въпреки че неотдавна заяви желание ограничителните мерки да останат в сила най-късно до католическия Великден, който тази година е на 12 април.

Обявеният първоначално 15-дневен период на социална изолация изтича днес. Федералните указания препоръчват да се избягват събирания на много хора на едно място, а възрастните и хората със здравословни проблеми да си стоят у дома. Американците са призовани да работят от вкъщи и да избягват ресторанти, барове, несъществени пътувания и пазарувания. На много места на местно равнище са въведени по-строги ограничения за социалните контакти и придвижването, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3101  Българка изиска позволение от ген. Мутафчийски да роди Българка изиска позволение от ген. Мутафчийски да роди  Британците под карантина минимум шест месеца? Британците под карантина минимум шест месеца?  Над 70 санкционирани с по 5000 лв. в София за разходка в парка Над 70 санкционирани с по 5000 лв. в София за разходка в парка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР