Двуетажна къща в Пловдив на Пещерско шосе №33, залепена за

...
Двуетажна къща в Пловдив на Пещерско шосе №33, залепена за
Коментари Харесай

7 години бутат незаконна къща в Пловдив

Двуетажна къща в Пловдив на Пещерско шосе №33, залепена за съседна кооперация, беше съборена вчера със заповед на ДНСК и при засилено присъствие на полицията. Преди да пуснат багера, работниците изнесоха покъщнината, защото собственикът е отказал да освободи имота сам. С разчистването на отпадъците се зае общинското предприятие " Чистота ", пише " Марица ".

Заповедта за събарянето е от 2010 г. и е издадена заради констатираните нарушения при строежа, обясниха от Дирекцията за строителен контрол. През всички тези години собственикът отчаяно се е борил в съда, за да си спаси дома, но окончателно е загубил битката на 7 януари, когато последната съдебна инстанция постановила решение в полза на държавната институция.

" През 2010 г. незаконното строителство беше в правомощията на ДНСК и районните дирекции, затова оттам е издадена заповед за премахването на сградата. Ние изпратихме на събарянето представител на администрацията, за да пази вещите на собственика, докато той си ги прибере ", обясни кметът на район " Централен " Георги Стаменов. От седем години незаконните строежи са под контрола на общините и кметствата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР