Две хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин за грубо нарушаване на

...
Две хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин за грубо нарушаване на
Коментари Харесай

Пловдивчанин скъса униформата на полицай в районното, а после...

Две хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин за грубо нарушаване на обществения ред, изразяващ се в обиди към полицай и късане на униформата му. Санкцията на мъжа бе наложена преди дни, след решение на Районен съд - Пловдив.
Екшънът се разиграл преди година в Областната дирекция на МВР в центъра на Пловдив. Постовият полицай бил пред сградата и разговарял със свой колега. По улицата се задал мъж, който минавайки покрай униформените промърморил нещо, гледайки ги втренчено.
Служителят на пост го попитал дали може да му бъде полезен и дали иска нещо конкретно. Пешеходецът се спрял и му отвърнал: „ Какъв си ти бе, на какъв ми се правиш? “.
Стъписан, постовият служител на МВР го помолил да се държи прилично и му поискал документ за самоличност. Това провокирало още повече пловдивчанина. „ Какъв си ти, че ще ми искаш лична карта. Легитимирай се! “, заявил ядосания мъж, без да предостави лична карта, съобщава " Трафик ".
Наложило се полицаят да го покани във фоайето на дирекцията, обяснявайки му, че при това положение е принуден да го задържи до установяване на самоличността му.
Пловдивчанинът започнал да се дърпа, с цел да се отскубне и да си тръгне, като същевременно посягал и към полицая. Хванал го за униформата и също започнал да го дърпа, като на висок тон крещял, че ще го съди. При свадата със служителя на реда, ядосаният мъж скъсал пагона му. Това вече наложило полицаят да му сложи белезници и да повика екип на Четвърто районно.
Дори при пристигането на подкреплението, пловдивчанинът продължавал да крещи, че ще съди МВР.
След месеци разследване, хулиганът се изправил пред съда. По време на заседанието той отрекъл всяка дума на полицая. Обвиняемият заявил, че във въпросния ден се разхождал, когато най- неочаквано и без повод бил придърпан от постовия полицай, който от своя страна му поискал личната карта, а той без съпротива му я предал.
След това полицаят безпричинно започнал да го обижда, ругае и дърпа, при което дори му нанесъл удар. Вкарал го в предверието на сградата, където започнал и да го рита.
Свидетелите обаче твърдят друго. Полицай, цивилни и граждани, присъствали на сцената, категорично подкрепили думите на полицая.
В крайна сметка магистратите признаха за виновен пловдивчанинът. Съдът го освободи от наказателна отговорност, като го наказа с глоба в размер на 2 хиляди лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР