Двама от трима гърци заявяват, че ще си поставят ваксина

...
Двама от трима гърци заявяват, че ще си поставят ваксина
Коментари Харесай

Двама от трима гърци ще се ваксинират срещу COVID-19

Двама от трима гърци заявяват, че ще си поставят ваксина срещу новия коронавирус, показва социологическо проучване на агенция Метрон Аналисис, проведено през първата десетдневка на декември и публикувано от " Катимерини ".

Според анкетата 66,3 процента казват, че ще се ваксинират, докато 27,4 процента декларират, че няма да си поставят ваксина.

Процентът на последните е значително по-нисък, отколкото в предишното проучване през септември, когато 42 процента твърдяха, че няма да се ваксинират, предава БТА.

Процентът на привържениците на ваксините е по-висок сред хората с по-високи доходи, както и сред страдащите от хронични заболявания.

Като важен фактор се очертава и възрастта - сред гърците над 65 години процентът на тези, които имат намерение да се ваксинират, достига до 80,4 процента, а 55 процента отговарят, че ще го направят със сигурност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17045  Белгия забрани полетите от Англия поради новия вариант на ковид Белгия забрани полетите от Англия поради новия вариант на ковид  Болсонаро се разгласи срещу бързането за доставка на ваксини против COVID-19 Болсонаро се разгласи срещу бързането за доставка на ваксини против COVID-19  Близо 29 хиляди са инфектираните с COVID-19 в Русия за денонощие Близо 29 хиляди са инфектираните с COVID-19 в Русия за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР