Двайсет и седем обитатели на старчески дом в Белгия починаха

...
Двайсет и седем обитатели на старчески дом в Белгия починаха
Коментари Харесай

В Белгия 26 обитатели на старчески дом починаха от COVID-19 след тържество

Двайсет и седем обитатели на старчески дом в Белгия починаха от КОВИД-19 след посещение на човек, дегизиран като Дядо Коледа, който не е знаел, че е заразен с коронавируса, съобщиха днес местните фламандски власти и социалното заведение, цитирани от БТА и Франс прес.

В дома за стари хора " Хемелрик " в град Мол, провинция Антверпен, който в началото на месеца е имал 169 обитатели, в момента са отчетени 85 заразени с КОВИД-19 обитатели и 40 души с коронавирус сред персонала, заяви пред АФП служител на дома, който пожела да остане анонимен.

Огнището на заразата пламнало няколко дни след посещението на 5 декември на преоблечения като Дядо Коледа човек, който е дал положителен тест за коронавируса по-късно.

Вирусологът Марк ван Ранст, един от най-известните белгийски експерти по въпросите на пандемията, заяви на 25 декември, че повечето от заразените обитатели на старческия дом са се заразили " от един и същ човек ".

Говорителят на фламандската Агенция за социални грижи и здравеопазване Жорис Моненс каза, че няма " никаква сигурност ", че човекът, преоблечен като Дядо Коледа, е източникът на заразата.

Все още не е извършено разследване на случая, отбелязва АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17649  Случаите на COVID-19 в Португалия сложиха антирекорд, влизат в действие новите ограничавания Случаите на COVID-19 в Португалия сложиха антирекорд, влизат в действие новите ограничавания  Индия вкарва полицейски час в столицата Делхи и други градове в новогодишната нощ Индия вкарва полицейски час в столицата Делхи и други градове в новогодишната нощ  Нови опити за машинация с подправени PCR проби на Нови опити за машинация с подправени PCR проби на " Дунав мост "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР