Двадсет и шест деца на възраст под 10 години са

...
Двадсет и шест деца на възраст под 10 години са
Коментари Харесай

26 деца на възраст под 10 години са сред заразените с COVID-19 в Хърватия

Двадсет и шест деца на възраст под 10 години са сред заразените с новия коронавирус в Хърватия 1 182 души, съобщи днес на пресконференция в Загреб директорът на Хърватския институт за обществено здраве Крунослав Цапак, цитиран от агенция Хина. Той допълни, че има и 33 заразени на възраст между 10 и 20 години.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4250
Вирусът е потвърден при 143 души на възраст над 70 години, а най-голям брой заразени има във възрастовата граница между 50 и 60 години, каза Цапак.

Хърватия и Босна и Херцеговина планират намаляване на заплатите

Четиримесечно бебе в източния град Нустар се е заразило от майка си. " И двамата са добре, в момента нямат симптоми, но състоянието им се следи внимателно ", каза директорът на Института за обществено здраве.

По думите му случаите до момента на малки деца и бременни жени са се развили благоприятно и децата са се възстановили от болестта без симптоми.

Заразените с коронавирус в Хърватия нараснаха до 168 души

Новите случаи за последните 24 часа са 56, а починалите са трима. До момента починалите в Хърватия от усложнения, предизвикани от болестта COVID-19, са 15. Общо 10 847 теста за заразяване с новия коронавирус са направени в страната, включително 1 014 през последните 24 часа.

От тях 10,9 процента са били положителни. Хоспитализирани са 374 души, 39 пациенти са на апаратно дишане, а 125 са се възстановили.

Петдесет и два процента от пациентите сCOVID-19 в Хърватия са мъже, а 48 процента - жени. Средната им възраст е 48,19 години, предаде БТА.

Министърът на вътрешните работи Давор Божинович посочи, че сиутацията със сигурността в страната не се е влошила, защото полицията е ангажирана в усилията за възпиране на разпространението на болестта.

Министърът съобщи, че сред полицаите има 18 служители, заразени с новия коронавирус, 85 са поставени в изолация, а 105 са освободени от мярката за изолация.
По думите на вътрешния министър 1 120 души са заловени в нарушения на въведените ограничителни мерки.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4250  Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е смут! Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е смут!  Спират се партийните дотации за времето на изключителното състояние Спират се партийните дотации за времето на изключителното състояние  80 на 100 от инфектираните с COVID-19 в Русия са от 18 до 60 години 80 на 100 от инфектираните с COVID-19 в Русия са от 18 до 60 години
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР