Двадесет и пет процента от румънците, заразени с новия коронавирус,

...
Двадесет и пет процента от румънците, заразени с новия коронавирус,
Коментари Харесай

25% от заразените с COVID-19 в Румъния са служители от здравеопазването

Двадесет и пет процента от румънците, заразени с новия коронавирус, са служители в сферата на здравеопазването, съобщи днес Федерация " Здравна солидарност ", цитирана от информационния сайт Зиаре.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4680
Според синдиката процентът на заразени сред здравните работници е 20 пъти по-висок от този сред останалото население.

Нови шест смъртни случая от коронавирус в Румъния

Към 7 април 2020 г. броят на потвърдените положителни случаи на SARS-CoV-2 сред работещите в здравеопазването е 1087 души. 25 процента от всички заразени румънци са работещи в здравеопазването, посочва синдикатът.

Късно снощи бе съобщено и за първата жертва в редиците на медицинския персонал в страната - 53-годишен служител на Службата за спешна медицинска помощ в северния град Сучава, който е най-голямото огнище на епидемията в страната, предава БТА.

От здравния синдикат предупреждават, че ако този темп на заразяване сред медицинския персонал се запази, след 27 дни ще бъдат заразени всички служители в сферата на здравеопазването.

Румъния удължава извънредното положение с още 30 дни

Според федерацията основното обяснение на този феномен е липсата на индивидуално защитно оборудване в началото на пандемията. Отчита се също фактът, че медицинският персонал е тестван за коронавируса в по-голям процент от останалата част от населението.

От Федерация " Здравна солидарност " настояват за осигуряване на индивидуални средства за защита на всеки медицински служител; тестване на всички здравни работници колкото пъти се налага; тестване на всички пациенти, защото асимптоматичните пациенти са основен източник на заразяване за медиците; по-добра информираност и подготовка на работещите в сферата за работа с инфекциозни заболявания; бързо въвеждане на стандартни процедури във всички болници; по-добра комуникация с местните и централните власти; по-адекватно определяне на болниците, които поемат случаите на COVID-19; засилване на мерките за " професионална дистанция ", тоест преосмисляне на контактите между различните професионални категории при работата с пациенти; въвеждане на примери за добри практики, базирани върху успешните методи в конкретни лечебни заведения; промяна на парадигмата за подготовка на персонала за работа в борбата с пандемията.

За последното денонощие броят на заразените с новия коронавирус в Румъния се е увеличил с 344, достигайки общо 4761 заболели от COVID-19, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Групата за стратегическа комникация.

Смъртните случаи от болестта нараснаха днес до 209. Под интензивни грижи са 162 пациенти. Броят на оздравелите в Румъния е 528.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4680  За втори следващ ден се усилва броят на жертвите на ковид в Испания За втори следващ ден се усилва броят на жертвите на ковид в Испания  Тестването на хора от рискови групи в Банско за COVID-19 стартира следобяд или на следващия ден Тестването на хора от рискови групи в Банско за COVID-19 стартира следобяд или на следващия ден  Мъж наруши карантината си в Кюстендил Мъж наруши карантината си в Кюстендил
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР