Двадесет и една години след бягството му от гръцкия затвор,

...
Двадесет и една години след бягството му от гръцкия затвор,
Коментари Харесай

Еkathimerini: Българският Ескобар отново зад решетките в Гърция, след като преди 21 години избяга от затвора!

Двадесет и една години след бягството му от гръцкия затвор, където той излежаваше присъда за трафик на наркотици, прочутият дилър Огнян Атанасов бе изпратен в петък обратно в предварителния арест в Солун, за да се изправи пред нови обвинения за престъпления, разкрити след бягството му отзатвора в далечната 1990 г, пише гръцкият Еkathimerini.

56-годишният български гражданин бе осъден на 18 години затвор за трафик на 2,5 кг хероин през 1995 г. и му беше наредено да изтърпи присъдата си в затвора на фермата Касандра на полуостров Халкидики. Той обаче успява да избяга през 1998 г. и се прибра в България.

Заподозреният, известен на полицията с прозвищата „ Българският ескобар “ и „ Фантомът от долината на Струма “, бе представен пред петима обвинители в Солун в петък следобед, за да изпълни пет от седемте гръцки заповеди за арест срещу него.

Атанасов ще остане в затвора, докато бъде съден по обвинения в престъпления за трафик на наркотици. Не е ясно дали той ще излежи и оставащото време от първата му присъда.

През 2010 г. българските власти арестуваха Атанасов и го изпратиха в затвора. По-късно той е бил екстрадиран в Гърция.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР