Данните на шведските власти показват много повече случаи на инфекции

...
Данните на шведските власти показват много повече случаи на инфекции
Коментари Харесай

Повече случаи на Covid-19 сред чужденците в Швеция

Данните на шведските власти показват много повече случаи на инфекции сред хората с чуждестранен произход в страната, което показва мрачната реалност на сегрегация в шведското общество.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5780
Как шведските власти се справят с по-широкото разпространение на коронавируса в бедните квартали и сред малцинствата. Богатата скандинавска държава с население от 10 млн. и 300 хил. души има щедра имиграционна политика и е приела над 400 000 души от 2010 до 2019 година, съобщава БНР.

COVID-19 обогатява речника на хората в Нидерландия и Великобритания с нови термини в резултат на пандемията

Швеция не отскоро се бори да интегрира новодошлите, но хиляди не успяват да научат езика и да намерят работа, живеят в изостанали предградия, където не се говори много шведски и престъпността е висока.

Данните на Шведската агенция за обществено здраве показват, че в болниците в страната има множество родени в Сомалия пациенти, болни от Covid-19, както и хора от Еритрея, Финландия, Иран, Ирак, Сирия, Турция и бивша Югославия.

Главният епидемиолог Андерс Тегнел заяви, че това показва, че трябва властите да се опитат да достигнат тези общности, за да ги предпазят от разпространението на коронавируса. За целта в предградията обикалят групи от млади доброволци и дават разяснения на хората как да се предпазят от новия вирус.

17-годишният Мустафа Джасем е част от групата от 7 доброволци, които обикалят предградие северозападно от Стокхолм: " Опитваме се да стигнем до всички. Даваме листовки на хора, които вероятно не разбират новините на шведски, затова те са преведени на руски, финландски, шведски, арабски, всички възможни езици “.

Повече от 40% от над 13-те хиляди инфекции в Швеция са регистрирани в столицата Стокхолм. В по-бедните квартали заразените са три пъти повече на глава от населението.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5780  Младен Маринов разкри какъв брой служители на реда са инфектирани с COVID-19 и разгласи: Тези с подправените заявления лъжат единствено себе си

Младен Маринов разкри какъв брой служители на реда са инфектирани с COVID-19 и разгласи: Тези с подправените заявления лъжат единствено себе си  Властите на Ню Йорк предложиха жителите да оповестяват за неспазване на обществена отдалеченост Властите на Ню Йорк предложиха жителите да оповестяват за неспазване на обществена отдалеченост  Най-сетне - църквата на гробищата в Бергамо е празна от ковчези Най-сетне - църквата на гробищата в Бергамо е празна от ковчези
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР