Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR

...
Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR
Коментари Харесай

Гърция удължи изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от България до 15 август

Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната от България. До 15 август сънародниците ни, пристигащи в Гърция по въздух и суша, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването им. Същото условие важи и за пристигащите от Румъния и Обединените арабски емирства, съобщиха от пресцентъра на МВнР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11110
Заетите в сектор земеделие чужди граждани (сезонни работници), които напуснат Гърция до 18.08.2020 г., няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение. Носенето на маски в затворени пространства в Гърция, включително и на местата за поклонение, става задължително. Изключения ще се правят само в заведенията за хранене. Условието няма да важи за деца под 3-годишна възраст, както и при хора с респираторни заболявания. Между 3 и 9 август няма да се допускат правостоящи клиенти в барове, ресторанти и развлекателни центрове.

Считано от днес до 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да се събират не повече от 100 души. Удължават се и ограниченията за провеждане на фестивали, панаири и други събития на открито до края на месеца. Мерките за социална дистанция по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби също остават до 31 август.

Гърция обяви нови мерки в борбата срещу разпространението на коронавируса

От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80% от капацитетът си. Носенето на маски става задължително вече и на откритите пространства на корабите - палубите. Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекратени до 15 август.

Обръщаме внимание, че в момента в Гърция се извършват масирани проверки за спазване на всички ограничителни мерки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11110  До дни Русия записва ваксина против Covid-19 До дни Русия записва ваксина против Covid-19  Северна Македония регистрира двуцифрен брой новозаразени с ковид Северна Македония регистрира двуцифрен брой новозаразени с ковид  Първи случай на Covid-19 в най-малката община Трекляно Първи случай на Covid-19 в най-малката община Трекляно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР