Гърция се надява да приема туристи от юли, но хотелиерите

...
Гърция се надява да приема туристи от юли, но хотелиерите
Коментари Харесай

Гърция чака туристи през юли

Гърция се надява да приема туристи от юли, но хотелиерите очакват слаб сезон, опасявайки се, че коронавирусът ще държи гостите на страната далеч и ще остави плажовете празни.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6670
Туризмът е сериозен източник на доходи за Гърция, която миналата година привлече 34 млн. посетители, докарвайки си приход от 18 млрд. евро. Секторът дава работа на около една пета от работната сила в южната ни съседка.

В Гърция задължително с маски

„ Туризмът е изправен пред най-голямата си криза “ от години, заяви президентът на хотелската асоциация на Корфу Хараламбос Вулгарис, собственик на два комплекса на острова в Йонийско море, предаде БНР.

Карантината, наложена на 23 март за борба с разпространението на коронавируса, даде резултат – смъртните случаи в Гърция са 138, заразените - 2566. Но тя ще се отрази и на туристическия сектор. „ Ще имаме много ниска заетост. Не знаем дали нашите хотели ще отворят, кога ще отворят, така че в момента сме на ръба на много тежки времена “, коментира Вулгарис.

Хари Теохарис, министър на туризма, заяви, че планът е туристите да се завърнат през юли. Правителството ще започне поетапно облекчаване на карантината от 4 май, а хотелите, които функционират целогодишно, ще могат да отворят врати на 1 юни. „ Предполагам, че това е въпрос за 1 милион долара. Целта ни е да отворим по някое време през юли “, казва Теохарис, но допълва, че сезонът няма да е като други години.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6670  Инфлацията в Германия се забавила в допълнение през април Инфлацията в Германия се забавила в допълнение през април  Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място? Имат ли права служащите при заразяване с COVID-19 на работното място?  В Пазарджишка област случаите на ковид са общо 27 В Пазарджишка област случаите на ковид са общо 27
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР