Гърция затегна режима за влизане на туристи в страната. От

...
Гърция затегна режима за влизане на туристи в страната. От
Коментари Харесай

Няма опашки на ГКПП Кулата, проверките и PCR тестовете отнемат минути

Гърция затегна режима за влизане на туристи в страната. От вчера се правят PCR тестове за COVID-19 на всички преминаващи границата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10236
На граничен пункт " Кулата - Промахон " обстановката е изключително спокойна, съобщава БНТ. Няма опашка от чакащи автомобили, на гръцка територия тестовете и проверките отнемат минути. Малка е и колоната от тежкотоварни автомобили.

Тестовете за влизащите в Гърция бяха въведени, след като Националната здравна организация отчете, че 80% от увеличението на заразените и регистрираните случаи са на туристи, влезли през граничен пункт " Кулата - Промахон ".

Тестват всички на ГКПП " Кулата " заради коронавирус на Тасос

Вчера са проверявани паспортите, QR кодът, който трябва да е генериран, и са били отбивани встрани за тестване. Ако тестът се окаже положителен, гръцките власти се свързват с туристите чрез подадените от тях адрес и телефон. Самите туристи решават дали да останат в Гърция за карантина или да се приберат в родината си.

Докога ще останат въведените мерки не се знае.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10236  Коронавирусът продължава да завладява бързо Латинска Америка Коронавирусът продължава да завладява бързо Латинска Америка  И Съединени американски щати с нов антирекорд: Над 58 000 нови случая на ковид И Съединени американски щати с нов антирекорд: Над 58 000 нови случая на ковид  Заразените с ковид в света са се нараснали с близо 170 000 за денонощие Заразените с ковид в света са се нараснали с близо 170 000 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР