Гугъл (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали

...
Гугъл (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали
Коментари Харесай

Google публикува данните на потребители на 131 страни заради COVID-19

Гугъл (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали посещенията в магазини, паркове и на работните места са намалели през март, когато много правителства въведоха режим на самоизолация, за да се спре разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3929
Анализът на Гугъл на данни за местонахождението на потребителите на смартфони е най-голямата налична база данни, която цели да помогне на здравните власти да преценят дали хората спазват разпоредбите да излизат само при крайна необходимост.
В доклада, публикуван снощи, са представени схеми, в които се сравняват посещенията през последните седмици на спирките на метрото, влаковете и автобусите, както и в хранителните магазини и други места спрямо петседмичен период по-рано тази година.

Фейсбук (Facebook), който подобно на Гугъл, има милиарди потребители, споделя данни за местонахождението с неправителствени изследователски групи, които съставят подобни доклади за властите в няколко страни. Социалната медия обаче все още не е публикувала данните.

Заразените с коронавирус са над 1 милион по света, а починалите от Ковид-19 са 52 000, според данните на Ройтерс.

Гугъл, който получава демографски данни от интернет ползването на потребителите, както и някои данни, когато потребителите се включат в услуги на компанията, посочи, че не представя демографски сведения. Компанията отбелязва, че е съгласна да включи допълнителна информация и страни в следващи доклади.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3929  Мъж под карантина във Вършец се оказа в София Мъж под карантина във Вършец се оказа в София  Сръбската войска прикани запасняци в битката срещу ковид Сръбската войска прикани запасняци в битката срещу ковид  Двама избягаха от карантината си в Елин Пелин и Самоков, с цел да пазарят Двама избягаха от карантината си в Елин Пелин и Самоков, с цел да пазарят
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР