Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Коментари Харесай

Мицотакис: Трябва ни нова, амбициозна политика за миграцията и убежището

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 г., който се срещна днес със заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по миграционните въпроси Маргаритис Схинас в Атина, изтъкна необходимостта от " нова, амбициозна политика за миграцията и убежището ", предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

Говорейки за пожара, който опустоши пренаселения мигрантски лагер Мория на остров Лесбос, Мицотакис посочи, че грешките от миналото не трябва да бъдат повтаряни и че какъвто и да е нов център за прием на кандидати за убежище на острова трябва да има друг модел на функциониране и администрация. Премиерът добави, че трябва да бъде дискутирано колкото е възможно по-голямо европейско участие.

Той посочи, че правителството е действало много бързо и вече се изгражда временен лагер, който да приюти останалите без покрив мигранти и бежанци от лагера Мория.

От своя страна еврокомисарят Схинас изтъкна, че събитията на остров Лесбос след разрушаването на лагера Мория са " ясен алармен сигнал за всички нас какво трябва да променим в Европа ".

Той каза, че Европейската комисия ще обяви предложения за нов пакт за миграцията и убежището на 30 септември и добави, че отговорността за справянето с миграционните потоци не може да пада само върху членките на ЕС, които се намират на външните граници, или върху големите играчи като Германия.

" Нуждаем се от истинска солидарност в нашата миграционна политика ", подчерта Схинас.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 114  Хиляди мигранти спаха навън и тази нощ на о-в Лесбос Хиляди мигранти спаха навън и тази нощ на о-в Лесбос  Екатерина Захариева: Трябва да имаме единни правила за рецесии в Европейски Съюз Екатерина Захариева: Трябва да имаме единни правила за рецесии в Европейски Съюз  Фон дер Лайен незабавно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос Фон дер Лайен незабавно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР