Гръцките граждани не крият безпокойството си от разпространението на коронавируса

...
Гръцките граждани не крият безпокойството си от разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

74% от гърци одобряват налагането на санкции срещу нарушителите на мерките срещу COVID-19

Гръцките граждани не крият безпокойството си от разпространението на коронавируса и по-конкретно от зачестилите напоследък събирания на големи групи на площади в страната, показва социологическо проучване на агенцията Опиниън пол (Opinion Poll), направено между 7 и 9 май, съобщи телевизия Скай.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7703
74 процента от интервюираните заявяват, че се отнасят положително или по-скоро положително към налагането на санкции, които вече са обявени с цел прекратяване на струпването на хора. Мнозинството изразява резерви към отварянето на началните училища, като 77 процента са против приемането на подобно решение.

82 процента декларират доверие към действията на премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 г. по време на кризата с пандемията от коронавирус, а позитивното отношение към представителя на министерството на здравеопазването за кризата Сотирис Циодрас достига до 88 процента.

Гърция удължи до 21 май ограниченията в лагерите за бежанци

Гръцките граждани обаче са разделени по отношение на очакванията от бъдещето с вируса. 38 процента заявяват, че са " оптимистични ", а 28 процента - " слабо оптимистични ".

Популярността на премиера Мицотакис остава висока и в това проучване. Той получава одобрението на 69 процента, докато лидерът на основната опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас  Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли - 28 процента.

В електоралните нагласи разликата между управляващата Нова демокрация и СИРИЗА е 23 процентни пункта. За Нова демокрация имат намерение да гласуват 44 процента от избирателите, а за СИРИЗА - 21 процента.

Следват Гръцката комунистическа партия с 5,5 процента, Движението за промяна с 4,9 процента, Гръцко решение с 4,4 процента и Мера25 с 3,3 процента.

Гръцките граждани обаче декларират неудовлетвореност от мерките, предприети от правителството в икономическата сфера за преодоляване на последствията от пандемията върху страната. 39 процента не са доволни от мерките, докато 34 процента са " много " или " доста " доволни.

38 процента одобряват решението да бъде предоставено повече пространство по площади и тротоари на заведенията, за да се улесни спазването на мерките за безопасност.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7703  Путин разпореди на държавното управление до 1 юни да изготви проект за възобновяване на стопанската система Путин разпореди на държавното управление до 1 юни да изготви проект за възобновяване на стопанската система  Над 221 хиляди са към този момент инфектираните с новия ковид в Русия Над 221 хиляди са към този момент инфектираните с новия ковид в Русия  Ананиев: Моловете ще бъдат отворени последни Ананиев: Моловете ще бъдат отворени последни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР