Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на ...

Гърция обмисля да върне пълната карантина.


Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи COVID-19, пише Фокус, цитирайки електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Периодът между 21 септември и 4 октомври е „краш-тест“ за жителите на Атика.

Там ще действат следните мерки:

Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни магазини)

Концертите на закрито и на открито са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

Ограничаване на движението на хора над 65 години до това, което е абсолютно необходимо и избягване на контакт с хора, различни от непосредствената им семейна среда, и избягване на пътуванията с обществен транспорт.

Задължителна работа от разстояние за служители от частния и публичния сектор, които извършват офис или работа, която може да се извършва дистанционно.

Гъвкавост при пристигането и напускането на работници от частния сектор на четири вълни. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

Сканиращи проверки на работодатели и служители, които не спазват мерките за защита на работното място. Тоест задължителното използване на маска.

Обширен контрол с бърз тест на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените райони на Атика и в услугите на частния и публичния сектор, които се считат за необходими за непрекъснатото и безпроблемно функциониране на държавата и икономиката - напр училища, обществен транспорт и особено болници.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12384 Експерти: COVID-19 в училищата няма, всички случаи са внесени

Експерти: COVID-19 в училищата няма, всички случаи са внесени Проф. д-р Тодор Кантарджиев прогнозира дали COVID-19 пак ще наложи масова изолация

Проф. д-р Тодор Кантарджиев прогнозира дали COVID-19 пак ще наложи масова изолация Д-р Чобанова: Личните лекари все още нямат алгоритъм за действие при COVID-19 Д-р Чобанова: Личните лекари все още нямат алгоритъм за действие при COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg